Yoga Centrum Utrecht                                              

 

 

waar yoga meer dan ontspannen is           

 

 

 

 

 

 

home  welkom  wat is yoga lessen rooster en kosten opleiding reizen vragen links kontakt

 

Wekelijks lessen    Cursussen    Workshops

 

 

Wekelijks lessen

 zijn lessen, waarmee men op ieder moment kan beginnen. sinds september 2013 zijn wij gestopt met wekelijkse lessen.

 | Hatha Yoga | Chakra Yoga | Pittige Yoga | Mantra Yoga |

 | Zwangerschapyoga | 


Hatha Yoga

De meest populaire, d.w.z. meest beoefende vorm van yoga in het westen. In het proces van bewustworden, is het lichaam erg belangrijk, omdat hier het bewustzijn het duidelijkst gemanifesteerd wordt. Met behulp van rek-, spier-, adem-, concentratie en ontspanningsoefeningen leren we het lichaam en van daaruit de geest te observeren en te kennen. In de lessen wisselen inspannende houdingen en ontspanning, staande, zittende en liggende oefeningen, concentratie en loslaten elkaar af. De oefeningen zorgen ervoor dat er tussen lichaam en geest een gezonde energiebalans ontstaat. Een gebalanceerd evenwicht tussen aktie en rust, inademing en uitademing, spanning en ontspanning. Meer informatie


 naar boven

Chakra Yoga

Chakra's zijn plaatsen, die we als centra van energie kunnen beschouwen. In de meeste tradities wordt van zeven energie punten gesproken, waartussen de levensenergie moeiteloos wordt uitgewisseld. Ieder chakra transformeert deze energie naar specifieke kwaliteiten,  zoals b.v. aarden en veiligheid of beweeglijkheid/speelsheid en vertrouwen. In deze lessen leer je de verschillende karakters van de chakra's kennen, voelen en begrijpen, waardoor je inzicht kunt krijgen in je eigen funktioneren. Tevens leer je met de energieŽn om te gaan en ze vrij te laten. Chakra yoga is een gedetailleerde weg voor mensen die inzicht in zichzelf willen vergaren. Meer informatie  
 
 

 


|naar boven

Pittige Yoga 

deze les is even komen te vervallen

In deze lessen ligt het accent op moeilijke en dynamische posities. Vaak is het tempo hoger dan in de andere lessen. Naast dit dynamische aspect is er ook voldoende plaats voor stilte en naar binnenkeren. In veel gevallen zijn de juist zware fysieke oefening hiervoor een stimulans omdat wil en beheersing worden aangesproken en getraind. Door bewust bezig te zijn met lichaamshoudingen kan er ruimte en ontspanning ontstaan. Meer informatie  


naar boven

Mantra Yoga

Mantra's zijn teksten die gezongen of uitgesproken worden met als doel dat de geest stil wordt. Dit zingen heeft vaak een grote invloed op je hele gestel. 

De samenstelling van klanken, melodie, ritme en tekst doet een bepaalde trilling en gevoel in het lichaam ontstaan die een helende invloed heeft. Bovendien werkt het stimulerend op de adem en helpt haar terug naar haar oorsprong. Een ontspannen, moeiteloze en inspirerende adembeweging die aan onze invloed voorbijgaat. Wanneer de adem rustig wordt, wordt ons hele wezen rustig omdat deze twee zeer verwant zijn. In deze rust kan de tekst en het gevoel van de mantra's ons diep raken. De teksten gaan over universele waarheden. Het zingen wordt doorgaans als zeer bevrijdend en plezierig ervaren. 

Deze les zit niet in het abonnement.
Meer informatie  

 

naar boven


 

Zwangerschapyoga
zwangerschapsyoga gaat gewoon door
tot en met sept op L Nieuwstr 3
vanaf okt op Nieuwe Gracht 36b

Is er opgericht een ontspannen, natuurlijke geboorte te beleven.

In ongeveer 4 maanden willen we je leren het verschil te voelen tussen ont- en gespannen zijn. En hoe je ontspannen kunt blijven, ook bv. tijdens pijn. De adem speelt hierbij een belangrijke rol.

Afwisselend is er een yogales en een themales. In de yogales doen we oefeningen om het lichaam soepel en sterk te maken, om de adem te leren kennen en bewust te worden van het veranderende lichaam en het kindje. 
In de themales gaan we dieper in op een aantal zaken als: adem, weeŽn en persen, pijn, ontspannen en massage. In deze lessen kunnen de partners ook meekomen. Je kunt echter ook altijd alleen komen.

De cursus heeft geen vast begin en eind. Je kunt elk moment instappen. Als je rond de 20e week begint, heb je voldoende tijd om je voor te bereiden. Er is veel belangstelling voor zwangerschapsyoga en soms is er een wachtlijst. Vandaar dat wij je aanraden je bijtijds aan te melden. Voor zwangerschapsyoga kan dit alleen via onderstaand tel-nummer of mail-adres.

Het lesgeld bedraagt Ä 48,- per mnd, als je alleen komt.
Je kunt ook af en toe iemand meenemen, hij/zij betaalt dan Ä 7,- per keer.
De lessen zijn op dinsdag om 19.00 en 20.30 uur.

Docente: Ella Steinebach.
Informatie en aanmelden: tel 06 175 94 221 maandag en dinsdag tussen 12.00-17.00 uur.
Of mail naar
info@zwangerschapsyogautrecht.nl.
Alle informatie vind je op Ella's zwangerschapsyogasite.

naar boven